Ontdek jouw DISC gedragsstijl en drijfveren

Krijg inzicht in jezelf voor het maken van de juiste keuzes!

Communicatie

Krijg inzicht in jouw DISC gedragsstijl, kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten

Motivatie

Ontdek wat jou drijft om in actie te komen, wat je voldoening geeft en waar je op leeg loopt

Zelfinzicht

Ontdek wat bij jou als persoon past en maak de juiste keuzes voor jouw carrière of privéleven

disc drijfveren

Persoonlijke ontwikkeling begint altijd met inzicht in jezelf. Wil jij jezelf ontwikkelen, een stap maken in je carrière, of ben je opzoek naar meer balans, voldoening of plezier in je werk en leven? Dan is zelfinzicht de belangrijkste eerste stap om te zetten.

 

Zelfinzicht met DISC gedrag en drijfveren

 

Veel mensen zijn bekend met de DISC ‘kleuren’, maar niet met drijfveren. DISC gedrag en drijfveren zijn twee totaal verschillende aspecten. Een analyse van DISC gedrag geeft inzicht in welk gedrag je laat zien privé, onder druk en in je werk. Het geeft inzicht in hoe je doet, hoe je communiceert, je kwaliteiten, mogelijke valkuilen en ontwikkelpunten

Een analyse van drijfveren geeft inzicht in wat je motiveert, wat maakt dat je in actie komt, wat geeft energie en waar haak je op af. Drijfveren zijn de belangrijkste factor voor het ervaren van plezier, energie en een voldaan gevoel.

Vaak wordt er alleen naar DISC gedragsstijlen gekeken voor het maken van de juiste keuzes en persoonlijke ontwikkeling. Wist je dat juist de drijfveren hierin een cruciale rol spelen? Nieuw gedrag kun je gemakkelijker aanleren en situationeel toepassen. Maar iets doen waar je niet achter staat, waar je geen energie van krijgt en wat je niet motiveert? Dat gaat direct ten koste van je energie, voldoening en plezier. Je kunt je voorstellen dat wanneer je drijfveren onvoldoende tot uiting komen in je omgeving het kan leiden tot grote mate van onvoldaanheid, frustratie, futloosheid en lusteloosheid.

Bekijk hier de video uitleg over het verschil tussen een DISC gedragsanalyse en een drijfverenanalyse:

“Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen”

Tatsiana van Neerbos

 

Krijg inzicht in je gedragsstijl met DISC

 

DISC is een veelgebruikt model om communicatiestijlen in kaart te brengen. Een DISC gedragsanalyse geeft inzicht in jouw persoonlijke gedragsstijl en manier van communiceren. Het model is gebaseerd op de theorie van Karl Gustav Jung en bestaat uit twee assen: Introvert versus Extravert en Denken versus VoelenVanuit deze assen ontstaan er vier gedragsstijlen: 

– Dominantie (rood)

– Invloed (geel) 

– Stabiliteit (groen) 

– Conformisme (blauw)

Iedereen heeft alle gedragsstijlen in zich.

Een DISC gedragsanalyse geeft inzicht in jouw persoonlijke profiel en in welke mate deze vier gedragsstijlen tot uiting komen. Elke gedragsstijl heeft kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten. 

Het ideale DISC profiel bestaat niet en er is ook geen goed of fout. Gedrag kun je aanleren door regelmatig te oefenen. Jouw DISC profiel kan daardoor veranderen.

Bekijk hier de video uitleg over het DISC model:

  •  Een DISC gedragsanalyse geeft inzicht in:
DISC basisstijl en responstijl

 

Krijg inzicht in wat je motiveert met drijfveren

 

Drijfveren gaan over jouw beweegredenen. Ze worden ook wel motivatoren genoemd. Het maakt duidelijk waarom je doet wat je doet. Een drijfverenanalyse geeft inzicht in de motivatie achter jouw gedrag. Het model is gebaseerd op de theorie van Eduard Spranger. Hij classificeerde zes drijfveren:

– Theoretische drijfveer

– Zakelijke drijfveer

– Individualistische drijfveer

– Sociale drijfveer

– Traditionele drijfveer

– Esthetische drijfveer

Iedereen heeft al deze drijfveren in zich. Een drijfverenanalyse geeft inzicht in jouw persoonlijke profiel en in welke mate deze drijfveren tot uiting komen. Het maakt duidelijk wat je motiveert, waar je wel of geen energie van krijgt en waar je op afhaakt. Elke drijfveer heeft kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten. Alle combinaties van drijfveren zijn mogelijk. Het ideale drijfverenprofiel bestaat niet en er is ook geen goed of fout. Inzicht in je drijfveren helpt je om gerichte keuzes te maken die je van nature motiveren, energie en voldoening geven. 

Bekijk hier de video uitleg over drijfveren:

Een drijfverenanalyse geeft inzicht in:

drijfveren
Drijfverenprofiel

 

Voorbeeld DISC gedrag- en drijfverenanalyse

 

Benieuwd naar een voorbeeld van een DISC gedrags- en drijfverenanalyse? 

 

Ontdek jouw DISC gedragsstijl en drijfveren

 

DISC gedrags- en drijfverenanalyse

Inclusief online nabespreking van 1,5 uur

€ 397,- excl. BTW

disc gedragsanalyse en drijfverenanalyse

Na een DISC gedrags- en drijfverenanalyse: 

Je ontvangt per mail een uitnodiging om je DISC gedrags- en drijfverenanalyse online in te vullen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Nadat je het hebt ingevuld, ontvang je jouw analyse. We maken een afspraak om jouw analyse online na te bespreken.